Deinfodeler » Specials » Online databanken

Waar vind ik online databanken?

Online databanken met economische, financiële, juridische en overheidsgegevens leveren een schat aan informatie. Maar waar vindt u die gratis online databanken? Verder een overzicht van welvaartsindicatoren en informatie over gratis taaladviezen en woordenboeken, gratis pc-versnellers en gratis realtime koersen. Ook over financiële sites met gratis informatie over rendement van aandelen. De onderstaande artikelen wijzen u de weg door de kennisbrij van informatie naar de juiste data.

Databanken juridische gegevens

In het artikel Waar vind je juridische gegevens: wetten en regelingen? vindt u een overzicht van een aantal gratis online databanken met Nederlandse wetten, regels, jurisprudentie en normbedragen, maar ook internationale verdragen en Europese regelgeving.

Databanken overheidsgegevens

Volledige dossiers, verslagen van vergaderingen (Handelingen) van de Eerste en Tweede Kamer, besluitenlijsten en stemmingsuitslagen kunt u in verschillende gratis online databanken vinden. Niet alleen recent, maar ook uit het verleden. Vind nu via het artikel Waar vind je gegevens van de overheid: Kamerverslagen, etc.? de nodige parlementaire documenten en lees hoe digitale overheidsinformatie werkt.

Databanken economische en financiële gegevens

In het artikel Waar vind je economische en financiële cijfers? vindt u welke organisaties welke cijfers leveren. Organisaties met online databanken voor statische cijfers zijn o.a. het CBS, het CPB, De Nederlandsche Bank, het Ministerie van Financiën, de OECD, Eurostat, het IMF en S&P. Ook vindt u voorbeelden van databanken voor key-indicators.

Overzicht ‘Het BBP en verder’- Indicatoren

In het artikel Welvaart meten: Voorbij het BBP vindt u de ontwikkelingen op het gebied van een aanvulling van het BBP en een verwijzing naar een overzicht van indicatoren voor het meten van vooruitgang, zogenaamde welvaartsindicatoren.

Databanken stijl en spelling

In het artikel Waar vind je gegevens over stijl en spelling? staan ondermeer verwijzingen naar gratis online adviezen over taalgebruik en gratis online woordenlijsten. Heel praktisch voor thuis, school of werk.

Gratis pc-versnellers

In het artikel Waar vind je gratis pc-versnellers? staat een overzicht met toelichting van verschillende programma's om fouten te herstellen en de snelheid van je computer te verbeteren.

Gratis realtime koersen

In het artikel Waar vind je gratis realtime koersen? staat een overzicht van sites met gratis realtime koersen, technische analyses van aandelen, beurskoersen van opties, beleggingsinformatie per aandeel, etc.

Gratis informatie rendement aandelen

In het artikel Waar vind je het rendement van aandelen? staat een overzicht van financiële sites met gratis informatie over dividendrendement, totale rendement en technische kenmerken per aandeel.

Waar vind je gegevens over stijl en spelling?

Heb je vragen over Nederlandse stijl of spelling? Taaladvies kun je gratis online vinden. Praktisch advies over de Nederlandse taal voor je werk, op school of privé vind je bij het Genootschap Onze Ta…
Waar vind je gegevens van de overheid: Kamerverslagen, etc.?

Waar vind je gegevens van de overheid: Kamerverslagen, etc.?

Wilt u officiële stukken van de Rijksoverheid inzien? Officiële documenten van de overheid kunt u in verschillende gratis online databanken vinden. Zoals volledige dossiers, verslagen van vergaderinge…
Waar vind je gratis pc-versnellers?

Waar vind je gratis pc-versnellers?

Met gratis pc-versnellers kan je de snelheid van je computer verbeteren en de levensduur van je trage pc verlengen. Een overzicht van programma’s waarmee je gratis de prestaties van je pc kunt verbete…
Waar vind je gratis realtime koersen?

Waar vind je gratis realtime koersen?

Realtime koersen heb je nodig bij beleggen. Heb je geen handelsprogramma, zoals de Tradebox van ABN-AMRO of het Beleggingspakket van Alex, dan zijn gratis realtime koersen en technische analyses een u…
Welvaart meten: Voorbij het BBP

Welvaart meten: Voorbij het BBP

Stavros Dimas, Eurocommissaris Milieu (2004 – 2009) zei op 20 augustus 2009 tijdens de presentatie van het beleidsrapport 'Het BBP en verder: Meting van de vooruitgang in een veranderende wereld': “Ie…
Gepubliceerd door Deinfodeler op 06-03-2011, laatst gewijzigd op 09-12-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.